Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Προγράμματα εκμάθησης σκι για μαθητές δημοτικών σχολείων


Για άλλη μία σχολική χρονιά με τη συγκατάθεση της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιεί για τους μαθητές των δημοτικών διάφορα και ποικίλα αθλήματα που διευρύνουν και προκαλούν το ενδιαφέρον των παιδιών. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται και το Πρόγραμμα εκμάθησης ΣΚΙ (Ιανουάριος-Μάρτιος). Η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτικών σχολείων του Βόλου συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό που θεωρείται και από τα πιο αγαπημένα των παιδιών. Τα παιδιά έχουν μία μοναδική ευκαιρία να αθληθούν και να χαρούν συγχρόνως την ομορφιά του χιονισμένου τοπίου. Οι εκπαιδευτές είναι καθηγητές φυσικής αγωγής εξειδικευμένοι στο ΣΚΙ, με εμπειρία στη διδασκαλία μικρών παιδιών, ενώ η συνεργασία των γυμναστών και των δασκάλων με τους εκπαιδευτές επιτρέπουν την κατάλληλη εφαρμογή του προγράμματος για την άψογη διεξαγωγή των μαθημάτων.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011 οι μαθητές των Ε΄και Στ΄ μεταφέρθηκαν με πούλμαν του δήμου στα Χάνια από τις 9:00 ως τις 13:00 για εκμάθηση σκι. Το κόστος συμμετοχής του κάθε παιδιού ήταν 8€ και περιλάμβανε τον εξοπλισμό καθώς και την εκμάθηση από ειδικό προπονητή της χιονοδρομίας.

Ανάλογες δραστηριότητες διοργανώνουν και άλλοι δήμοι, όπως ο Δήμος Βέροιας. Πιο συγκεκριμένα
εκδρομή στο Σέλι πήγε η Στ τάξη την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2011. Οι μαθητές απόλαυσαν το χιόνι, έκαναν σκι και διασκέδασαν πολύ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου